26 Aralık 2013 Perşembe

Huzurlu YENİ bir yıl

Yeni yıl, yeni bir heyecan getirir mi diye bekliyoruz hepimiz. Daha doğrusu şöyle sihirli bir değnek çıksa, havada pırıltılı yıldızlar uçuşsa ve kötü olan her şey gidiverse diye bekliyoruz. Evden çıkınca farkettim yeni yıl coşkusunu. Kırmızının hakim olduğu alışveriş merkezleri, yeni yıl müziklerini çalmaya başlamış bile. Hediyeler indirimler ile birleştirilip cazip hale getirilmiş. İçimize bir kıpırtı, bir heyecan veriyor aslında. Bayanlar anlar beni, hediye bahane indirimden kendimize bir şeyler alsak diye dolaşıyoruz. Ama asıl coşkumuz dilek dilemek, yeni yıldan bir şeyler istemek. Tıpkı noel babanın çuvalından hediye bekleyen çocuklar gibi.
Herkes önce kendi hayatında güzellikler bekliyor, sonra da ülkemizde ve tüm dünya da. Belki de ilk kendimiz için istemekle mi oluyor bu olumsuzluklar.
Kendimiz için huzur, ya etrafımızdakiler?
Kendimiz için para, nerden nasıl aldığımız?
Kendimiz için aşk, o bizi severmi?
Önce insanlar için huzur istesek, zincirleme şekilde huzur bize de yansır, dünyaya yansır. Para hiç istemesek de olur aslında. Yoksa paraya sahip olma isteği bile, her şeyi yok edebiliyor, yutan eleman gibi.
Yeni yıl etrafımdaki bütün insanlardan başlayarak, aklımızdaki düşüncelerin şeklini değiştirsin, zincirleme herkese yayılsın. Ve sonra yavaş yavaş her biryanı düşüncelerimizin  huzuru kaplasın.

Huzurlu yıllar….

3 yorum:

  1. Güzel dilekleriniz hepimize uğur getirsin inşallah, huzurlu yıllar sevgili Ece Ay :)

    YanıtlaSil
  2. blogum henüz çok yeni ve ilk yorum yazan kişisiniz, bu nedenle ayrıca teşekkür ediyorum size. oğlunuzla birlikte sizede huzurlu yıllar...banada kızımla inşallah :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cümlelerinde bir hüzün hissetim ben, yaşanmışlıklardır belki de.
      Dileğim ; 2014 hepimize sağlık ve mutluluk getirsin, herşey gönlünce olsun inşallah:)

      Sil